Tantsupäev!

Rahvusvahelise tantsupäev aeg on jälle kätte tulnud. Meie tähistasime seda küll juba eile Orus, kuid tegelik päev on 29ndal aprillil. Ma 2oo8ndal aastal panin siia tolle aastase sõnumi. 2oo9 jäi millegi pärast vahele, sel aastal seda viga ei juhtu. Et ma ei unustaks lisan selle sõnumi enneaegselt oma blogisse.
Selle aasta sõnum on Julio Boccalt:

Dance is discipline, work, teaching, communication. With it we save on words that perhaps others would not understand and, instead, we establish a universal language familiar to everyone. It gives us pleasure, it makes us free and it comforts us from the impossibility we humans have to fly like birds, bringing us closer to heaven, to the sacred, to the infinite.

It is a sublime art, different each time, so much like making love that at the end of each performance it leaves our heart beating very hard and looking forward to the next time.

Kommentaarid

  1. Täiuslikku muusikat kuuldes õpib tantsu. Tantsu liigutus, žest on alles siis valmis, kui „ei näe“ enam liiget, mis seda teeb, kui ta voolab, joonistub, kehastub, on nagu raiutud õhku, nagu seda on meloodia, sugereeriv, peaaegu „nähtavaks“ saanud meloodia. Kui pehmelt ja siiski vankumata kindlalt tuleb jalg asetada, õrnalt ja kui teadlikult, seda õpib sellest, kuidas viiuldaja vajutab poogna keelele fraasi alustades. Kui arvamata palju asju võib tantsija õppida viiuldajalt! (Ella Ilbak, 1953).

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Bi-normal.

2020: The year of Jumanji