koonduslaagri rongid.

Pidin just suure hooga õppima hakkama, aga siis mul meenus, et ma pidin enda unenäo üles kirjutama. Kõige imelikum üle pika aja ja god knows, et ma näen muidu ka veidraid unenägusid.

Ma ei tea, kuidas see unenägu algas. Ma harva tean.
Igatahes tulid Elyne ja Joonas minule ja Alice'ile kuhugi järgi. Istusime siis mingisse väiksesse punasesse autosse. See võis olla mingi vanakooli VW Golf vm. Kui nad tulid, siis Joonas sõitis ja Elyne istus kõrval, aga kui meie autosse istusime, siis ronis Alice Joonasele sülle ja hakkas ise sõitma. Nagu väiksed lapsed - Joonas vajutas pedaale ja vahetas käiku ning Alice roolis suure meelerahuga. Mina istusin tagumisel istmel ja ei olnud selle sõidukorraldusega üldse rahul. Tundsin kätes, kuidas ma ilmselt ise peaksin roolist haarama, kuid hoidsin end tagasi.
Jõudsime ristmikuni, kus Alice'i ja Joonase koostöö lõpuks enam üldse ei sujunud. Joonas ei märganud pidurdada ja Alice rooli keerata. Seega põhjustasid nad liiklusõnnetuse, aga mitte enda autoga. Ma nägin kuidas paremalt poolt teelt tuli roheline Vento, millel kummid suurest pidurdamisest kiunusid, aga siiski sõitis see eesolevale autole otsa. Alice'i jaoks oli see täiesti tavaline asi ja ta ei teinud teist nägugi. Ma ei julgenud ka väga midagi öelda, tahtsin lihtsalt elusana koju jõuda.
Seejärel tuli kuskilt rong ning see peatus teeäärsel põllul (ja järsku olid meie juurde tekkinud ka Mehis ja Kert Joandi). Rongi vagunis visati välja ema ja laps ning lapse oranž mängujänes. Tundus, et oli nende peatus. Küsisin veel kelleltki midagi sarnast, et "kas see on koonduslaagri rong, et inimesi niimoodi välja loobitakse?". Samal ajal seletas Kert, et nad Mehisega üritavad tema juurde jõuda. Ta maja oli üle tee asuval põllul. (Ma ei teagi, kas nad kunagi sinna jõudsid, aga järgneva juhtumi ajal olid nad veel meiega). Pöörasin pilgu veduri poole ning selle aknast paistis hiiglasliku põdra pea ja kui vaatasin vedurile järgnevasse vagunisse, siis selle akendest paistis looma ülejäänud keha. Ma olin äärmiselt segaduses, kuid siis helises mu äratuskell ja ma imekombel suutsin kogu selle sürri puntra meelde jätta.
See sai nüüd küll üsna segaselt kirja pandud, aga unenäod ongi segased.

Mind lihtsalt huvitaks, et kas kuskil on mõni unenäoseletaja, mis ütleks mulle, mida tähendab rongis olev põder või siis näiteks rongiaknast väljavisatav oranž jänes?!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Bi-normal.

2020: The year of Jumanji