Ma loen ühte raamatut, mille ma varase jõulukingina sain. See on Jaanus Rohumaa uus raamat "Ainus ja igavene elu. Ühe etenduse lugu", milles on autori enda käega kirjutatud pühendus mulle.
Seal on lõik: "Ma jumaldan Tartus seda hetke, mil teatrietendus või kontsert on lõppenud ja ma kõnnin üle lumise Toomemäe mõne sõbra hubasesse korterisse. Teekann pahiseb ja raamatuid täis ruumis mängib King Crimson. Räägitakse juttu, luuakse uusi maailmu. On turvaline ja kerge olla. Ja see ei olegi oluline, et vaid murdosal neist plaanidest on määratud teoks saada."

Ma arvan, et meie jõulupeoga oli umbes samamoodi. Seekord oli kõik kuidagi teisiti. Kodu oleks olnud nagu tavapärasest hubasem, sõbrad nagu oleksid tulnud kaugemalt kui muidu ja kuigi õues polnud raasugi lund, oli meil vähemalt tunne, et see on akna taga olemas. Lisaks hubasele korterile pahises glögipott, ruum oli raamatuid täis ja muusika mängis. Räägiti juttu ja loodi uusi maailmu. Isegi kui teistel polnud, siis minul oli turvaline ja kerge olla ning esimest korda elus pole see üldse oluline, kui paljud plaanid tegelikult teoks saavad.

Peo järelkaja on ka seekord teistsugusem olnud kui varem. Ma olen avastanud sõnale "aitäh" hoopis uue ja siirama tähenduse. Kui muidu lahkudes ikka tänatakse peo eest ja öeldakse tsau, siis seekord olid nii suusõnalised kui ka hiljem kirja pandud "aitäh"-id palju rohkem päris. Need läksid palju rohkem südamesse...
Seekord tulid jõulud teisiti.
Seekord tulid jõulud palju paremini kui kunagi varem.

Kommentaarid

  1. Sa kirjutad kõigest nii ilusasti ja on näha, et sul on sind ümbritsevate inimestega väga vedanud. Nii tore, et sa oled õnnelik!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, aitäh! Aga tõepoolest olen koos oma sõpradega üks õnnelik laps.

      Kustuta
  2. Mul on håå meel! Tahaks ka kokku saada ..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore, et kõigil on hea meel, et mul on hea meel. (:
      Aga tule ju külla! Oled Eestis? Või tuled millalgi?

      Kustuta
  3. Jah, tulen 26 hilisøhtul (kui transa leian) vøi 27. Aga kus Sa oled? St kas kohtumine toimuks Tartus vøi Kosel vøi.. ?

    VastaKustuta
  4. Aaah. Ee. 29 olen Jårvamaal. Mis kuupåevadel Kosel oled?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tead, ega väga ei olegi. Ma ei teagi. Ma pean selle üle mõtlema veidi. :D Kauaks Sa Eestisse jääd?

      Kustuta
  5. Hmm. 6ndani. Aga kui ma Tartusse kunagi jøuan, siis helistan ehk? :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Bi-normal.

2020: The year of Jumanji